وکیل پایه یک کیفری در صدور مجوز دادگاه برای ازدواج دختر

گروه وكلاي آسايش گستران با در اختيار داشتن كادري گسترده از وكلاي پايه يك و قضات بازنشسته و اساتيد دانشگاهي در سراسر ايران و كشورهاي زيادي ميتوانند تامين كننده آسايش حقوقي شما هموطنان ارجمند باشند . هسته مركزي حقوقي موسسه آسايش گستران در سه كميسيون حقوقي ، كيفري و خانواده انجام وظيفه مينمايند ، به نحوي كه پرونده هاي ارجاعي ، در كميسيون مريوطه مطرح و پس از تعيين استراتژي ، توسط وكلاي مربوطه پيگيري ميشود و در تمام مراحل قضايي پرونده توسط مسئولين كميسيون بر حسن جريان امور نظارت ميشود .

وکیل پایه یک کیفری در صدور مجوز دادگاه برای ازدواج دختر

۱,۵۳۰ بازديد

در مقاله وکیل پایه یک کیفری در صدور مجوز دادگاه برای ازدواج دختر قصد داریم تا در رابطه با قوانین و شرایط در نظر گرفته شده توسط قانون گذار در رابطه با مسئله مجوز دادگاه برای ازدواج دختر به بحث و بررسی بپردازیم و مواد قانونی در این رابطه را برای شما عزیزان مطرح کنیم. به بیان وکیل پایه یک در مواردی که پدر دختر بدون داشتن دلیلی صحیح اقدام به جلوگیری از ازدواج دختر خویش می نماید و دختر وی خواستگاری مناسب دارد که در حد و اندازه او باشد ، دختر می تواند به دادگاه مراجعه نماید و اجازه ازدواج بگیرد.
وکیل پایه یک کیفری در صدور مجوز دادگاه برای ازدواج دختر

اجازه ازدواج دختر با کی است ؟

در ماده ی 1043 قانون مدنی کشور آمده است که اگر چه ازدواج دختر باکره تنها با اجازه ی والد و پدر او انجام می شود ، اما در مواردی که پدر راضی به ازدواج نباشد و اجازه ی ازدواج دختر را ندهد و همچنین دختری که به سن رشد رسیده است ، فردی را که هم تراز با خود باشد پیدا کرده باشد ، می تواند دادخواست اجازه ازدواج به دلیل خودداری پدر از اذن ازدواج بدون دلیل شرعی و قانونی را تنظیم کرده و به دادگاه خانواده ارائه نماید و با رای دادگاه اقدام به ثبت ازدواج رسمی کند .

 

عدم دسترسی به ولی قهری برای اجازه ازدواج

در ماده ی 1044 قانون مدنی ایران بیان شده است که اگر دوشیزه در هنگام ازدواج با غیبت یا عدم دسترسی به ولی قهری مواجه گردد ، میتواند با اجازه ی دادگاه به ثبت رسمی ازدواج با پسر مورد نظر خود بپردازد . می بایست بدانید که اگر ولی قهری دختر ، زنده نباشند ، محجور باشند و یا تحت قیمومیت کسی باشند ، دختر در ازدواج مستقل بوده و نیازی به اجازه ی کسی ندارد .

وکیل پایه یک خانواده می گوید : در نتیجه با توجه به اینکه به شکل قانونی اذن پدر برای ازواج دختر دوشیزه واجب است ، اما اگر شرایطی به وجود آید که پدر و یا جد پدری او در محل حاضر نباشند ، و همچنین به آن ها دسترسی نیز نداشته باشد و عادتا اجازه از آن ها ممکن نباشد ، و دختر به ازدواج نیاز داشته باشد ، تحت این شرایط دختر می تواند بدون اذن پدر ازدواج نماید .

نکته ای که لازم می دانیم تا متذکر شویم این است که ” موارد مشمول ماده 1043 و 1044 که بر لزوم اجازه پدر در مورد دختر باکره تأکید دارد و در عین حال در شرایطی امکان ازدواج از طریق حکم دادگاه را تسهیل می‌کند، ارتباطی با سن و سال و نیز بلوغ دختر ندارد و صرف اینکه دختر باکره باشد حتی اگر سن بالایی داشته باشد یا اگر قبلا ازدواج کرده و طلاق گرفته باشد، اما همچنان باکره باشد مشمول مقررات مذکور است. ”

 

مثالی از دادخواست نامه مجوز ازدواج بدون اجازه پدر

” تعیین خواسته و بهای آن: صدور حکم بر اجازه ي ازدواج به دليل خودداري پدر از اجازه ي مزبور بدون دليل شرعي و قانوني
دلایل و منضمات دادخواست: ۱- فتوکپي مصدق شناسنامه ۲- فتوکپي توافقنامه اينجانبه و همسر آينده در شروط دوازده گانه و مهريه

رياست محترم مجتمع قضايي / دادگستری  ……
احتراماً به استحضار عالي مي رساند:

1- اينجانبه …… فرزند …… داراي دانشنامه ليسانس…… با داشتن ۲۳سال سن قصد دارم با آقاي…… فرزند….. متولد…… داراي مذهب……. و داراي شغل ….. که در خانواده اي مذهبي متولد گرديده و پايبند به مسائل شرعي و مذهبي مي باشد ازدواج نمايم.
۲-  با کمال تاسف پدر اينجانب (خوانده) بدون دليل شرعي و قانوني با ازدواج اينجانب با مشارالیه مخالفت مي نمايد و از دادن اذن جهت ازدواج امتناع مي ورزد.
۳-  خوانده شروط دوازده گانه ضمن عقد نکاح را پذيرفته و تعهد به پرداخت تعداد ….. سکه بهار آزادي به عنوان مهريه نموده است.
۴-  عليهذا با تقديم اين دادخواست، با عنايت به مراتب فوق مستنداً به ماده ۱۰۴۳ قانون مدني صدور حکم مبنی بر اجازه ازدواج با نامبرده مورد استدعاست. ”
محل امضاء مهر

 وکیل پایه یک کیفری در صدور مجوز دادگاه برای ازدواج دختر

چگونگی رسیدگی دادگاه به دادخواست

طبق نظر وکیل پایه یک خانواده در صورتی که دلیل درخواست مجوز ازدواج ، مجهول المکان بودن و عدم دسترسی به پدر باشد ، دادگاه طبق ماده 73 قانون آیین دادرسی مدنی دادگاه های عمومی و انقلاب ، در روزنامه های کثیر الانتشار ، زمان دادرسی و دادخواست و ضمایم آن منتشر می شود .

اگر در هنگام تشکیل جلسه دادگاه ، دختر حاضر باشد و فرد خوانده شده در روزنامه ها حضور پیدا نکند ، ” خواهان اظهار می‌کند که خواسته من به شرح دادخواست تقدیمی است. ”

دادگاه دستور می دهد که واحد مددکاری به تحقیق و جستجو در محل زندگی اعلام شده ی پدر خواهان بپردازند و همچنین از وضعیت اجتماعی و اخلاقی او تحقیقی به دست آورند .

پس از بررسی های به عمل آمده از تحقیقات ، دادگاه در جلسه ای دیگر شاهد ها را فراخوانده و به بررسی مشخصات داماد می پردازد . و در صورت صلاح دانشتن مرجع قضایی ، حکم ازدواج یا عدم ازدواج صادر می گردد .

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.