وکیل دادگستری مرد و بیان قوانین صدور حکم غیابی

گروه وكلاي آسايش گستران با در اختيار داشتن كادري گسترده از وكلاي پايه يك و قضات بازنشسته و اساتيد دانشگاهي در سراسر ايران و كشورهاي زيادي ميتوانند تامين كننده آسايش حقوقي شما هموطنان ارجمند باشند . هسته مركزي حقوقي موسسه آسايش گستران در سه كميسيون حقوقي ، كيفري و خانواده انجام وظيفه مينمايند ، به نحوي كه پرونده هاي ارجاعي ، در كميسيون مريوطه مطرح و پس از تعيين استراتژي ، توسط وكلاي مربوطه پيگيري ميشود و در تمام مراحل قضايي پرونده توسط مسئولين كميسيون بر حسن جريان امور نظارت ميشود .

وکیل دادگستری مرد و بیان قوانین صدور حکم غیابی

۱,۵۳۲ بازديد

در نوشته وکیل دادگستری مرد و بیان قوانین صدور حکم غیابی می خواهیم تا به بررسی قوانین و مقرراتی بپردازیم که قانون گذار در این راستا وضع کرده است. همچنین این قوانین را از زبان وکیل باتجربه برای شما عزیزان مطرح خواهیم نمود. در همین راستا به بیان وکیل پایه یک در رابطه با مواردی که سبب می شود تا دادگاه اقدام به صدور حکم غیابی نماید را مطرح نموده است. در صورتی که پس از مطالعه این نوشته سوالات شما بدون پاسخ مانده باشد می توانید آن را در قسمت پایین سایت مطرح نمایید تا کارشناسان ما در اسرع وقت به پاسخ گویی آن قدام نمایند.

وکیل دادگستری مرد و بیان قوانین صدور حکم غیابی

شرایط صدور حکم غیابی به بیان وکیل دادگستری

به بیان وکیل دادگستری حضور شفاهی فرد خوانده در دادگاه کمک بسیاری در حل امور می نماید و از همین رو شنیدن شفاهی سخنان فرد متهم سبب می شود تا مقام قضایی تا جایی که ممکن است بر روی حضور فرد متهم تاکید داشته باشد.

بر اساس ماده 303 قانون آیین دادرسی مدنی و با تایید وکیل دادگستری ، قاضی پرونده حکم خود را می بایستی به صورت حضوری صادر نماید بجز در شرایطی که خوانده یا وکیل ، قائم مقام یا نماینده قانونی وی در هیچ کدام از جلسات حضور نداشته باشند و همچنین به صورت کتبی نیز دفاعیه خود را به دادگاه ارائه نکرده باشد، همچنین اخطاریه صادر شده برای فرد خوانده به صورت واقعی ابلاغ نشده باشد. یکی از موضوعات مورد بحث در این خصوص ، طلاق غیابی می باشد .

به بیان وکیل دادگستری در صورتی که سه شرط گفته شده در ادامه مطلب وجود داشته باشند ، قاضی پرونده می تواند حکم غیابی صادر نماید و در صورتی که حتی یک مورد از این سه شرط نیز وجود نداشته باشد قاضی پرونده اقدام به صدور رای حضوری می نماید. این سه شرط عبارتند از:

  • خوانده یا وکیل و یا قائم مقام قانونی فرد خوانده در هیچ کدام از جلسات دادگاه حضور نداشته باشند.
  • خوانده برای دادگاه هیچ دفاعیه کتبی ارائه نداده باشد تا دادگاه به آن استناد کند.
  • اخطاریه صادر شده توسط دادگاه به فرد خوانده ابلاغ واقعی نشود.

 

واخواهی برای محکوم علیه غایب به گفته وکیل پایه یک دادگستری

به گفته وکیل پایه یک دادگستری واخواهی در حقیقت به اعتراض فرد متهم غایب به رای صادر شده برای وی گفته می شود. در واقع فرد محکوم علیه غایب به حکم صادره در رابطه با حکم صادره غیابی اعتراض می نماید و اعتراض وی در همان دادگاه صادر کننده رای مورد بررسی قرار می گیرد و رای جدید برای وی صادر می گردد.

به گفته وکیل پایه یک دادگستری و با استناد به ماده 305 که به صورت کاملا مشخص بیان کرده است ، فقط به احکام صادر شده می توان اعتراض کرد و واخواهی صرفا برای احکام غیابی وجود دارد.

همچنین مقام قضایی در صدور حکم غیابی می بایست در حکم صراحتا اعلام نماید که رای صادره به صورت حکم غیابی می باشد و در مواردی که بر دلیل اشتباه در حکم جای حکم غیابی ، حکم حضوری بیان شده باشد تاثیری در رای صادر شده ندارد.

به گفته وکیل پایه یک دادگستری مدت زمان در نظر گرفته شده برای مهلت واخواهی به افرادی که در داخل کشور هستند 20 روز است و برای افرادی که در خارج از کشور به زندگی می پردازند دو ماه می باشد که از تاریخ ابلاغ واقعی این مدت زمان محاسبه می گردد.

همچنین در صورتی که فرد پس از این مدت به دادگاه مراجعه نماید ، می بایستی برای مقام قضایی اثبات کند که عذری موجه داشته است. در این موارد دلایل عدم حضور به موقع می بایست در دادخواست واخواهی به دادگاه صادر کننده رای ارائه گردد.

وکیل دادگستری مرد و بیان قوانین صدور حکم غیابی

مراحل صدور حکم غیابی در تجدید نظر

در قانون آیین دادرسی مدنی در ماده ی 364 به شرایط مربوط به صدور حکم غیابی توسط مقام قضایی در دادگاه تجدیدنظر اشاره شده است ؛ این ماده اینطور بیان می دارد :

” در مواردی که رأی دادگاه تجدیدنظر مبنی بر محکومیت شخص غایب باشد و شخص غایب یا وکیل او در هیچ یک از مراحل دادرسی حاضر نبوده و لایحه دفاعیه یا اعتراضیه ای هم نداده باشند، رأی دادگاه تجدیدنظر ظرف مدت ۲۰ روز پس از ابلاغ واقعی به محکوم علیه یا وکیل وی ، قابل اعتراض و رسیدگی در همان دادگاه تجدیدنظر است. رأی صادره قطعی خواهد بود. ”

بنابراین زمانی که شخص غایب در مرحله ی اولیه و بدوی شکایت ، در هیچ یک از دادگاه ها حضور پیدا نکند و لایحه ای برای دفاع از خود بر روی پرونده قرار ندهد ، و در نتیجه حکم دادگاه به نفع او باشد و شاکی پرونده درخواست تجدید نظر بدهد ؛ و در این دادگاه نیز ، شخص غایب حاضر نشده یا لایحه ای را به دادگاه ارائه نداده باشد ، و سپس در دادگاه تجدیدنظر رای به نفع شاکی پرونده صادر شود ، این حکم را حکم غیابی می نامند .

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.